Кога всъщност ще отвори врати Лятната градина на "Дунав"?

Бизнес
13.05.2020 | 12:41 ч.

Времето на баловете наближи, макар че те няма да се състоят поне в обичайните за абитуриентите майски дни.

Това обаче бе и посоченият срок за завършване на строителните дейности по разширяването на хотел „Дунав“, както в. БРЯГНЮЗ писа още в края на януари тази година. Очакваше се хотелът да е готов за абитуриентски балове около 24 май.

Потърсихме за коментар изпълнителният директор на „Дунав“ Албена Михова докъде е стигнала работата по обновяването и новоизграждането на хотела.

„Ще попитам проектния ни мениджър да уточним датите по отношение на строежа и когато имам информация, ще я подам към медията ви", заяви Михова.

На въпрос имат ли заявки за баловете, въпреки неясната ситуация в момента по този въпрос, тя ни посъветва да се обърнем към училищата за подобна информация, но не стана ясно, дали точно към хотела и ресторанта към него има вече заявки за подобни тържества.

Припомняме, че мащабът на проекта за строеж на  допълнителните части към хотел „Дунав“ е амбициозен, а очакваните резултати  от реконструкцията,  освен обновена и красива централна част в този ареал, ще донесат още комфорт и удобство на гостите на хотела.

По улица „Петко Д.Петков“ пък ще бъде продължена хотелската част на „Дунав“, като на първото ниво  ще има  помещения с обществено предназначение, които ще се отдават под наем. Под тях са предвидени да бъдат изградени модерен Спа център и  нощен клуб.

Достъпът до хотелската част  ще остане както и досега -  гостите ще влизат от централния вход, като в проекта е предвидено да бъде изграден още един асансьор, който да обслужва и новата хотелска част, която ще бъде построена. Относно съдбата на съществуващата лятна градина, която особено вълнува русенци, по план е предвидено под нея да бъде създаден подземен паркинг с подход откъм улица „Раковска“ с 30 паркоместа за гостите на хотела. "Емблематичната лятна градиина на "Дунав" ще се запази", заяви  при започването на строежа главният проектант на проекта, известният русенски архитект  Симеон Рангелов.

Строежът на подземния паркинг към вчерашна дата е на кота "сутерен", видя фотообективът на "Бряг". Работниците  работят по арматурата на бъдещите колони, върху които ще бъде излят таванът на паркинга - кота "Нула", компетентно обясни строител. Върху него ще се издигне новото крило на хотела, а свободното пространство във вътрешността на имота би трябвало да се превърне в някогашната лятна градина в осъвременен вид, за която русенци продължават сантиментално да тъгуват.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати