Коледни ябълки – един десерт за всеки сезон

Сити кулинар
25.12.2020 | 17:48 ч.

Предлагаме ви един вкусен десерт, който всъщност може да бъде поднесен по всяко време на годината. Коледните ябълки се правят бързо и не изискват особени приготовления.

Необходими продукти – за 3 порции:
Бутер тесто 200 г
Ябълки 3 бр.
Сушени кайсии 50 г
Орехи 2 с. л.
Жълтък 1 бр.
Сусам 1 ч.л.
Захар 1 ч.л.

Как се приготвя: 

Измийте и подсушете ябълките. Накълцайте сушените кайсии и орехите и разбъркайте. 

Отрежете „капачета” в горната част на ябълките, издълбайте ги и извадете сърцевината. Напълнете ябълките със сместа от сушените кайсии и орехи. 

Разточете бутер тестото и нарежете на ленти. От ивиците тесто направете капачета и похлупете с тях отворите на напълнените ябълки. Поставете ябълките във форма и намажете отгоре с яйчен жълтък, поръсете със сусам и малко захар.

Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20 минути.

Нашите коледни печени ябълки са готови. Охладете леко и сервирайте за коледната трапеза.

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.