Кошче за боклук вбеси вандали, попиляха го от бой и го удавиха в кръглия шадраван (Снимки)

Крими
29.06.2020 | 11:51 ч.

В ранните часове в събота, 27 юни, камерите на Центъра за видеонаблюдение към Община Русе са засекли поредна вандалска проява от трима души. Обект на агресията на младите хора е кошче за боклук до кръглия шадраван на площад Свобода. Нарушителите на реда са в очевидно нетрезво състояние.

На кадрите ясно се вижда как един от младежите налага кошчето с юмруци и прави неуспешен опит да го откачи с ритник. На помощ му се притича друг младеж, който успява да свали кошчето от стойката с ритник и кроше. Възниква кратък спор кой да „довърши“ вече падналото на земята кошче, след което първият „побойник“ хвърля кошчето във фонтана. След това младите хора спокойно си продължават по пътя.

В този случай агресията е насочена към кошче за боклук, а не към граждани, но посегателството върху общинска собственост е достатъчно притеснително.

Община Русе напомня на всички, че камерите на Центъра за видеонаблюдение са с висока разделителна способност и позволяват лицево разпознаване. Кадрите са предадени към органите на реда и вече са предприети действия по установяването на самоличността и издирването на извършителите, като на виновните лица ще бъде потърсена отговорност за материалните щети.

Разходите за ремонти след вандалски прояви се отразяват на общинския бюджет. Припомняме, че само от началото на тази година подобни прояви струват на русенци над 100 000 лева.

Коментирай

Венци
29.06.2020 | 12:56 ч.
Къде са КООРС. Центъра не в както беше преди. Пълно с вандали, наркомани и пияници Вечер трошат и пикаят в тревата кадето денем играят децата а корса седят че най лесно без раправии пред болницата, снимат и глобяват колите. Катаджии ли са
Колев
29.06.2020 | 12:45 ч.
Нека заплатят щетите в троен размер! Утре сутрин ,ако имат желание, нека пак да чупят и ломят съграденото с много труд и средства на гражданите!Това е доказан,работещ модел!
 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати