Край на съдебната сага между "Монтюпе" и РИОСВ-Русе

Бизнес
28.05.2020 | 15:40 ч.
С Определение от днес, 28 май, Административен съд – Русе прекрати съдебното производство, образувано по жалба на „Монтюпе“ ЕООД срещу заповед от 10 ноември 2016 г. на директора на РИОСВ – Русе, с която бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в „Монтюпе“ чрез пломбиране на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале № 3. 
 
На 31 октомври 2019 г., съдът спря производството по делото, след заявеното от страните намерение да бъде сключено споразумение, с което спорът да бъде окончателно решен като най-добър консенсусен вариант в полза на обществото и за опазване на околната среда и чистотата на атмосферния въздух. 
 
В края на април 2020 г. жалбоподателят депозира в съда споразумение между страните, в което се акцентира върху започналата реализация на мащабна инвестиционна програма от „Монтюпе”, която предвижда изграждане на пречиствателни инсталации и в хале № 3.
 
В открито съдебно заседание и след изразено положително становище от представителя на Окръжна прокуратура - Русе днес, споразумението бе подписано от страните. След преценка на съдържанието на документа, съдът установи, че са разрешени спорните въпроси в настоящото производство, споразумението не противоречи на закона и в него ясно са описани поетите конкретни задължения на страните в интерес на живота и здравето на гражданите на Русе.
 
С тези съображения съдът намира, че са налице основания за обезсилването на заповедта на Директора на РИОСВ – Русе и
прекратяването на производството. Потвърденото споразумение има последиците на влязло в сила съдебно решение.С тези съображения съдът намира, че са налице основания за обезсилването на заповедта на Директора на РИОСВ – Русе и
прекратяването на производството.
 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати