Крем супа от леща /зрял фасул/

Сити кулинар
23.03.2021 | 17:40 ч.

Продукти:

300 г леща /зрял боб/

1 морков

1 главичка лук

1 чаена чаша прясно мляко

3-4 с. л. брашно

70 г краве масло

сол

целина

 

Приготвяне:

Изчистената и измита леща се оставя да кисне в студена вода 1-2 часа, след това се оставя да ври при тихо кипене. Добавят се почистените и нарязани моркови, целина и лук. Вари се до пълно омекване на лещата и се пасира. Брашното се запържва в част от мазнината, прибавят се горещото мляко и отварата от лещата, както и пасираната смес. Посолява се, разбърква се и се оставя да ври 5-6 мин. Накрая  се слага останалото краве масло. Сервираме с крутончета от хляб.

 

Рецепта за крутони

500 г хляб

половин  пакетче краве масло

 

Хлябът се нарязва на филийки с дебелина 1 см. Филийките се нарязват на кубчета, като се нареждат в намазнена тава, поливат се с разтопено масло и се препичат във фурна до зачервяване.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.