Крум Зарков и Георги Стоилов питат Емил Димитров за русенския въздух, отговорът ще послужи на Временната комисия

Политика
06.03.2020 | 13:54 ч.

За състоянието на основните показатели за качеството на атмосферния въздух питат Крум Зарков и Георги Стоилов Министъра на околната среда и водите.

В свой актуален въпрос към Емил Димитров, зададен днес, народните представители от Русенски избирателен район търсят информация за концентрацията в атмосферния въздух на града на задушливи и тосични газове като серен диоксид, азотен диоксид и въглероден монооксид; на фини прахови частици; на полициклични ароматни въглеводороди (ПАВ), последните са вещества, образувани по време на непълното изгаряне на органични материали.

Периодът, за който се отнася питането е 2016 – 2019 година, като информацията, която очакват са средночасови и максимални средночасови, средноденонощни и максимални средноденонощни и средномесечни концентрации.

Когато получат отговор на актуалния въпрос Крум Зарков и Георги Стоилов ще го предоставят за нуждите на работата на Временната комисия за качеството на атмосферния въздух към Общински съвет Русе, инициирана от кмета Пенчо Милков.

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати