Лавинообразно: Шест жертви на коронавируса във Вашингтон, само преди ден е имало само един починал

Свят
02.03.2020 | 22:56 ч.

Шест души във Вашингтон са починали от коронавируса COVID-19. Само ден по-рано беше съобщено за една жертва. 24 часа по-късно те станаха шест, съобщи bgvoice.

Човек е починал в Snogomish County. Другите петима починали са в окръг King.

Заразата плъзна и в Илинойс, където все още няма жертви, но мъж зарази съпругата си. По-рано друга двойка си предаде вируса един на друг.

Първият потвърден смъртен случай от коронавируса в САЩ бе за пациент, починал  в събота в Кинг каунти, щата Вашингтон. 

FDA предприе стъпки за ускоряване на лабораторните изследвания на заболяването. Болестта  вече се разпространява към Западното крайбрежие.

Представители на здравните власти на щатите Калифорния, Орегън и Вашингтон изразиха загриженост за разпространението на коронавируса на западното крайбрежие на Северна Америка. Те потвърдиха, че трима души, по един във всеки щат, са били заразени, без да са били в чужбина или да са имали установени контакти с пътувал в чужбина или с носител на вируса

Здравните власти на щата Калифорния съобщиха за втори случай на зараза с новия коронавирус, като източникът не е известен. Става дума за възрастна жена, която не е пътувала наскоро до рискова зона и не е била в контакт с вече заразен човек. Жената е от окръг Санта Клара. Там вече имаше два случая на заразата – мъж и жена, които не са свързани един с друг и които са пътували до Китай.

В сряда властите на Калифорния съобщиха за първи случай на зараза от неизвестен американски източник. Този случай беше открит в окръг Солано в северната част на щата, на 150 километра от Санта Клара. Там пак пациентът не е пътувал до рискова зона, нито пък е имал контакти с носители на вируса.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати