Лесно, евтино и много вкусно! Толстолоб с много лук и девесил на фурна (СНИМКИ)

Сити кулинар
29.08.2020 | 22:04 ч.

Ако искате да сготвите риба, без да висите над тигана и да вмиришете цялата къща, можете да си направите толстолоб на фурна с много лук и девесил.

 Става лесно, бързо и наистина ще си оближете пръстите.

Нужни са ви 5-6 шайби толстолоб ( или за колкото души ще готвите); 8-10 глави кромид лук, една голяма връзка девесил (по възможност пресен, но през зимата без проблем може да се използва сух); 10-15 зърна чер пипер, 100 мл олио,  два лимона.

Нарежете лука на едри полумесеци, ако посоченото количество ви е малко, смело добавете още една-две глави. Смесете лука с нарязания девесил и черния пипер и разстелете сместа на дъното на тавата, да стане като канапе за рибата. Посолете на вкус.

Върху лученото канапе наредете умерено посолените шайби толстолоб. Полейте с олиото и със сока от изстисканите лимони.

Не доливайте вода.

Метнете тавата в загрята фурна на 200-220 гадуса и печете 45 минути или до готовност, без да покривате с фолио.

Ще се получи отлично рибно ястие. Лукът също става превъзходен, хрупкав и леко подкиселен от лимона – отлична гарнитура за рибата.

Да ви е сладко!

П.П. Онези от вас, които смятат толстолоба за прекалено проста риба, може да опитат същата рецепта с по-квалитетна. Споделете какво ще се получи J