Лозови сарми с джанки

Сити кулинар
14.06.2021 | 16:36 ч.

Продукти:

40 бр. лозови листа

500 г телешка кайма

3 стръка зелен лук

100 г ориз

50 г олио

2 яйца

100 г джанки

20 г брашно

магданоз

черен пипер

сол

копър

100 г кисело мляко

 

Приготвяне:

Нарязваме зеления лук на дребно и го запържваме с телешката кайма и олиото. Добавяме измития ориз, сол, черен пипер, джанките /попарени в гореща вода за кратко и без костилки/, копъра и магданоза. Предварително попарваме лозовите листа в леко подсолена вода. С всеки лист завиваме сармичка. В чиния поставяме един лист, като внимаваме гладката част да е към чинията. Вземаме по малко от приготвената плънка, поставяме я в края на листа и завиваме сармичката. Подреждаме ги в тенджера плътно една до друга. Като приключим със свиването на сармите и ги подредим, ги притискаме с чиния. Доливаме гореща вода или бульон и ги оставяме да се варят на много тих огън до пълна готовност. Сармичките поднасяме със следния сос – в малък съд слагаме около 20 г олио, брашно и леко запържваме. Добавяме киселото мляко, малко сол и разреждаме с около 150 г вода. Добавяме яйцата и разбъркваме добре. Варим 2-3 минути.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.