Лятна фиеста по испански със сангрия

Сити кулинар
28.06.2012 | 14:35 ч.

 Класическа сангрия

 

Продукти за 4 чаши:

3 пълни и четвърт чаша сухо червено вино, 1 с.л. захар, сокът на 1 голям портокал и на 1 голям лимон, по 1 голям портокал и лимон, нарязани тънко на резени, 2 средноголеми обелени праскови на кубчета, 1 чаша Сода /Клуб сода Кинли/

Приготвяне:

Смесете всички продукти без содата в голяма кана и разбъркайте добре. Сложете за през нощта в хладилника. Преди сервиране сипете содата, за да се газира. Сервирайте в чаши с лед.

 

Силна сангрия

 

Продукти за 6 чаши:

3 и четвърт чаши сухо червено вино, 2 чаши газиран ябълков сок, по 4 с.л. джин и водка, 2 с.л. захар, сокът на 1 голям портокал и на 1 голям лимон, по 1 малък лайм, портокал и лимон, нарязани тънко на резени

Приготвяне:

Смесете всичко и сложете в хладилника. Сервирайте в чаша с лед.

 

Сангрия бланка

 

Продукти за 8 чаши:

Ябълков сок за замразяване, чаша и четвърт вода, малка китка мента, половин чаша захар, 3 пръчки канела, 3 и четвърт чаши сухо бяло вино, 2 средни обелени праскови на парченца, 2 малки круши – обелени и нарязани, 2 средни портокала и 2 малки лимона на резени, 3 чаши газиран сайдер, листа от мента за украса

Приготвяне:

Замразете ябълковия сок в две формички за лед, докато сангрията и без друго се охлажда. В тенджерка сложете водата, канелата, ментата и захарта и кипнете на слаб огън, после оставете да се охлади. Като стане на стайна температура, извадете връзката мента и канелените пръчки. Излейте в кана този сироп. Добавете виното и нарязаните плодове. Преди сервиране сложете ябълковия лед и украсете с листенца мента.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.