Лютика „Баба Цвета”

Сити кулинар
19.03.2012 | 14:56 ч.

Продукти:

1 кг печени червени чушки, 1/2 кг домати, пилешко, бяло месо, 3-4 скилидки чесън, 2-3 с. л. олио, 1 люта чушка по желание

Приготвяне:

Печените чушки се счукват в дървено хаванче, а доматите се настъргват с ренде и се слагат в съд с малко олио на котлон, за да се сгъстят. Прибавят им се лъжичка захар и сол и се оставят да изстинат. Пилешкото месо предварително се сварява и се накълцва /или накъсва с ръце/ на дребно. След това чушките, доматите и пилешкото се смесват в подходящ съд, като се прибавят чесънът и на ситно нарязаната люта чушка. Готовата лютика може да се консумира като ядене и като предястие.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.