Магдалина Илиева за БРЯГНЮЗ: Започват ударни проверки на подлезите в Русе

Русенци питат
17.12.2019 | 16:16 ч.

„Общината ще направи пълно обследване на подлезите в Русе, които от години не са били ремонтирани.“ Това заяви за в. БРЯГНЮЗ заместник-кметът  по устройство на територията Магдалина Илиева.

Въпросът за състоянието на подлезите в града бе изпратен до ресорния заместник на Пенчо Милков след получен сигнал до медията ни за страховитото окаяно състояние на подлеза на жп гарата, който застраша живота на преминаващите според мнението на възмутените граждани. Илиева е наредила незабавна проверка по случая.  „Проблемни са почти всички подлези в Русе, това е залежал с годините проблем“, коментира зам.-кметът за БРЯГНЮЗ.

„Ще създадем вътрешна комисия, която да оцени състоянието на всички подлези в града“, допълни Илиева. Тя обясни още, че това обследване ще бъде извършено както с експерти от общината, така и задължително с участието на външен експерт – конструктор, който има опит с опасните сгради.

„Решението ни по този отлаган във времето въпрос не трябва да бъде откъслечно и да засяга само един конкретен опасен подлез“, обясни  Илиева.

Констатациите на комисията ще бъдат предоставени на Общинския съвет за разглеждане, понеже ремонтите ще бъдат финансирани от Общината, а това трябва да се планира, поясни още Илиева.

Според заместничката на Пенчо Милков резултатите от работата на комисията ще бъдат ясни най-рано в края на февруари, за да е сигурно, че заключенията са изчерпателни и засягат всички подлези в града, които има нужда от ремонт.  

 
Печатни издания

       

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати