Макарони със зеленчуци и сирена

Сити кулинар
11.07.2022 | 16:07 ч.

Продукти:

300 - 400 г макарони

250 г гъби

2 червени чушки

3-4 скилидки чесън

1-2 стръка целина

250 грама сирена - бри, синьо сирене, камамбер, стилтън или каквото обичате

150 мл прясно мляко

100 г масло

сол

черен пипер

 

Приготвяне:

Първо сваряваме макароните според указанията на опаковката. Варят се в подсолена вода, след това се измиват със студена вода и се отцеждат.

 Нарязваме зеленчуците - гъби, чушки, целина и чесън на кубчета. Запържваме ги в маслото за няколко минути. Добавяме млякото и сирената, като може да използвате един вид, но по-вкусно е с комбинация от няколко. Оставяме да покъкрят за 10-15 минути. Овкусяваме с малко сол /ако има нужда/ и черен пипер.

Смесваме макароните с апетитния сос и оставяме за няколко минути на котлона.

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.