„Малки великани“ по мини волейбол излъчи шампиона на Русе

Спорт
08.11.2019 | 16:15 ч.

Отборът на ОУ "Отец Паисий" спечели зоналната надпревара в Русе от националната ученическа верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад.

 

12 отбора от Русе и региона мериха сили вчера в зала "Дунав", като показаха голям хъс и желание за игра.

 

В оспорван финален мач малките волейболисти на ОУ "Отец Паисий" надиграха връстниците си от СУ за Европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ" и добиха правото да представят Русе на националния финал в град Разлог в края на месеца, където ще се борят за голямата награда.

 

Бронзови купи получиха тимовете на ОУ "Христо Ботев" /с. Щръклево/ и ОУ "Любен Каравелов" - втори отбор.

 

На събитието присъства директорът на Генерална агенция Русе към ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” г-н Илия Димитров, който връчи грамоти за участие на училищата, а организаторите се бяха погрижили за доброто настроение на гости и участници със специална празнична програма, светлинно шоу и изпълнение на танцов състав.

 

Преди Русе зонални надпревари на "Малки великани” се проведоха в София и Велико Търново. Предстоят турнири във Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив.

Националната верига по мини волейбол се провежда за втора поредна година и за пръв път в Русе, като срещи на ученически смесени отбори 5-6 клас ще се проведат в общо 8 града. В „Малки великани” този сезон ще се включат над 800 деца от над 100 училища от цяла България.

 

Организаторите са подготвили страхотни изненади за участниците, специални гости на събитията, а голямата награда, която ще грабне отборът-победител на финала в Разлог на 29, 30 ноември и 1 декември, ще бъде спортен лагер.

 

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати