Малко разнообразие в менюто с тиквички бюрек

Сити кулинар
06.08.2020 | 11:26 ч.
Избирате не много дебели и не много големи тиквички. Измивате ги, срязвате ги напречно на две половини, а после всяка от тях нарязватена парчета с дебелина от половин сантиметър.
Бланширате за 1-2 минути във вряща подсолена вода и отцеждате.
 
Започвате да слепвате две по две парчетата със смес от меко сирене, копър и пресован чесън. Панирате в брашно и яйце, и пържите в силно сгорещено олио.  При вадене от тигана оставете за малко тиквичките върху хартия, която да попие мазнината. 
 
 
Може да се сервират като предястие, мезе и дори като гарнитура на печени меса. 
 
Може да се използва готова смес за панировка, вместо брашно!