Мария Мицова и компания гонят медал на европейското по бадминтон

Спорт
07.02.2020 | 17:11 ч.

Излизане от групите и битка за медалите е целта на националните ни отбори по бадминтон за мъже и жени на европейското отборно първенство, което ще се проведе във френския град Левин от 11 до 16 февруари. Това каза на пресконференция в София президентът на БФ Бадминтон Володя Златев.

В тима са русенката Мария Мицова, Линда Зечири, Мария Делчева, Христомира Поповска, Димитрия Попстойкова и Калояна Налбантова, а в мъжкия отбор са Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски.

Женският тим е в група с Украйна, Унгария и Уелс, а мъжете ще играят срещу Хърватия, Италия, Испания и Израел. Само победителите от групите продължават на четвъртфиналите.

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви няма да са част от женския състав за шампионата, тъй като имат своя утвърдена програма и заявени участия в други силни турнири, заяви Златев. Те вече са си подсигурили квота за Олимпиадата в Токио.

“Подготовката мина добре. В отсъствието на сестри Стоеви опитахме да сформираме боеспособен отбор. Мъжете също са в добра кондиция. Групите са тежки, но отборите ни са познати и според мен са преодолими. Няма да има лесни мачове, но смятам, че имаме сили и възможности да се класираме първи в групите и да се класираме за четвъртфиналите“, коментира старши треньорът на националите Петя Неделчева.

Володя Златев поясни, че освен на двойки България има голям шанс да спечели квота при жените и на сингъл, като в момента  Линда Зечири и Мария Мицова са с почти равен брой точки  и имат време до април да подобрят ранкинга си и да стигнат до мечтаното участие на Олимпиада, стига да се  представят по-добре в предстоящите турнири.

Най-важното състезание ще бъде европейското индивидуално първенство в Минск през април.

Една от водещите ни състезателки Мария Мицова сподели, че обстановката в отбора е много добра. “Може би отсъствието на сестри Стоеви ни сплотява още повече. Няма да е лесно, но сме готови да дадем максимума от себе си”, каза русенската бадминтонистка.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати