„Медика“ посрещна празника на любовта и виното с музика

Общество
14.02.2020 | 13:53 ч.

Сутринта на 14-ти февруари бе изпълнена с музика на живо и празнични изненади за посетителите и пациентите на Лечебни заведения „Медика“. Изпълнители от Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" – Русе изнесоха празнична програма по случай двойния празник – деня на виното и любовта.

Младежите от 8-ми до 12-ти клас представиха песни и танци от народното творчество, умело съчетани с мисли и поговорки за красивите чувства и омайната напитка. Като на празник се завиха и кръшни хора. Чрез своето творчество, младите изпълнители въвлякоха посетителите във вълшебния свят на музиката и любовта.

От дълбока древност хората имат нужда от музика. Тя управлява емоциите и настроението. Тя може да накара тъжния да се развесели, да вдъхне надежда на отчаяния. Дори първият досег на човек с външния свят се осъществява чрез звука. Преди да излезе от майчината утроба, бебето не може да види околните, но още там то започва да чува музика. Чрез звука човек за пръв път чува красивите думи „Обичам те“, изречени от своите родители, приятели а в последствие и от своя партньор в живота. На 14-ти февруари музиката изразява красивата емоция на любовта.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати