Мъфини със сирене от царевично брашно

Сити кулинар
11.01.2021 | 16:55 ч.

Тези пикантни мъфини със сирене са перфектна закуска, но могат да бъдат и добър обяд като към тях прибавите шунка, яйца, салата и сос по избор.

В зависимост от размера се получават от 12 до 18 мъфина. 

Има и версия без глутен: Използвайте безглутеново обикновено (универсално) брашно и бакпулвер. За без млечни продукти, заменете млякото с  овесено, соево или ядково мляко. Като заместител на buttermilk, разбъркайте 1 супена лъжица лимонов сок или оцет  в избраното от вас мляко без млечни продукти и го оставете да престои около 10 минути, докато се сгъсти и изглежда, че е леко подсирено. Използвайте в рецептата, както е показано по-долу. Както Чедърът, така и фетата могат да бъдат заместени.

За разнообразие може да добавите 50г ситно нарязани шунка, салам или чоризо. Слагат се в сместта преди печенето. 

ПРОДУКТИ:

  • 150 мл мляко
  • 200 мл buttermilk - пълномаслено мляко с 2-3 с.л. лимонов сок или оцет
  • 3 яйца
  • 165 г сладка царевица (консервирана )
  • 1 праз лук, нарязан на ситно 
  • 75 мл зехтин
  • 175 г фина полента (царевично брашно)
  • 100 g обикновено (универсално) брашно
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 50 г Чедър, настърган
  • 50 g сирене  Фета, натрошено
  • 1 щипка  сол

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 180 ° C. Подредете формите за мъфини с хартия за печене или използвайте силиконови форми.
  2. Поставете млякото, мътеницата - buttermilk, яйцата, сладката царевица, лука и зехтина в купа и разбъркайте, за да се смесят.
  3. В отделна купа смесете полентата, брашното, бакпулвера, сирената и щипка сол.
  4. Изсипете мокрите съставки върху изсушените и разбъркайте за кратко, за да се смесят. Избягвайте прекалено смесване, тъй като това ще ви даде по-плътни мъфини. Изсипете във формичките за мъфини.
  5. Печете 18-25 минути, в зависимост от големината им, докато станат светло златистокафяви и просто се стегнат в средата.
  6. Охладетеза 10 минути. Сервирайте топли или със стайна температура. Яжте в рамките на няколко дни и замразете останалите. Размразявайте при стайна температура или внимателно затопляйте в микровълновата фурна или фурната.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Като стъпиш върху кантара,

разбираш как бързо

времето леПи...

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.