Министър и депутат откриха обновената зала по щанги на ТСК "Русе" (Снимки)

Спорт
28.07.2020 | 16:41 ч.

Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" откри официално днес обновената си тренировъчна зала в СК "Ялта".

Председателят на клуба доц. д-р Кирил Панайотов посрещна специални гости за събитието - министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

След като прозвуча химна на Република България, четиримата тържествено прерязаха лентата и пожелаха на младите щангисти високи спортни постижения при участието им в предстоящите състезания.

Ремонтът - на стойност 112 000 лева с ДДС, е финансиран от спортното министерство.

По време на строително-монтажните дейности са реконструирани вентилационната и осветителната система в залата. Подменени са покритието на пода, прозорците и отоплителната инсталация.

“Министерството винаги е откликвало на нуждите на русенския спорт. Имаме много обновени обекти през последните 4-5 години и тази зала е една от тях”, заяви министър Кралев, допълвайки, че до седмица две ТСК "Русе" ще получи и чисто нов комплект дискове.

Целта на приключилия ремонт е да се осигурят по-добри тренировъчни условия за повече от 30 млади тежкоатлети, които провеждат занимания в ТСК "Русе" под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Д-р Панайотов сподели, че русенският клуб е №1 в България през последните 6-7 години и затова не случайно националният селекционер Иван Иванов присъства неизменно на всяко едно негово събитие.

"Щастлив съм да видя усмивките и блясъка в очите на тези млади състезатели", допълни Красен Кралев.

Гостите бяха посрещнати с пита и мед, а домакините се бяха погрижили и с лакомства за своите млади спортисти.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати