Министър зад решетките! Обвиниха Нено Димов, задържат го за 72 часа!

Крими
10.01.2020 | 15:14 ч.

Нено Димов е с повдигнати обвинения заради водната криза в Перник, заяви наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев на нарочен брифинг.

По данни на наблюдаващият прокурор има събрани достатъчно доказателства за това, министърът е извършил умишлена безстопанственост, като е разрешил водата от язовир "Студена" да бъде ползвана за промишлени цели, въпреки че е бил уведомяван, че нивото на водата пада.

Той е давал дори понякога разрешителни за промишлено водоползване над поискани обем, обясни още прокурор Кънев.

Прокуратурата го е оставила в ареста за 72 часа, с мотив, че има опасност да укрие доказателства или да повлияе на разследването. Ще му бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

МВР извършва проверки във всички ВиК в страната, заяви главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов. Той подчерта, че се извършват проверки и на площадките за отпадъци, като това са отделни проверки, несвързани една с друга.

ВиК-Перник ежемесечно е подавало сигнали за нивото на язовира, но министърът не е предприел никакви действия, поясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Той е разрешавал ползването на водите на язовира за промишлени нужди на определени дружества - "Стомана Перник"  и "Топлофикация - Перник" и така е нарушил служебните си задължения. Не е положил достатъчно грижи за обемите на водата на язовир "Студена". Изразходвани са милиони литри вода, което е довело до криза с питейната вода на Перник", каза още тя.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати