Митко, професионален бомбаджия, вдигна на крак полицията във Ветово

Крими
13.01.2020 | 21:36 ч.

Три сандъка с боеприпаси, най-вероятно тротил, откриха при оглед във Ветово полицаи от отряда за борба с тероризма и криминалисти от Русе. Заедно с взривните вещества те са намерили и детонационни шнурове.

На място в къщата, в която около 10 часа избухна тротилова шашка и рани собственика, са изпратени специалисти по взривовете от звеното в Бургас. Наложило се е да тръгнат те, тъй като колегите им от Варна са ангажирани с взрива, който взе две жертви в морската столица, съобщи Русе Медиа.

Докато не бъдат обезвредени откритите боеприпаси, които тепърва ще бъде установени какви са, районът в центъра на Ветово остава отцепен. Предстои разследващите и прокуратурата да изяснят как и защо взривните вещества, и то в такова количество, са попаднали в дома на 51-годишния Димитър от Ветово.

„Мъжът, както е известно, е работел в „Каолин“ и се е занимавал професионално с взривове. При избухването на тротиловата шашка той е получил контузия на главата и наранявания по лицето. Откаран е в болница „Канев“, където е настанен в неврохирургия с  комоцио и без опасност за живота.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати