Младите спортистки по тенис на маса на "Дунав" вдигнаха купата във Варна

Спорт
07.09.2020 | 10:42 ч.

От 4 до 6 септември се проведе традиционния международен турнир по тенис на маса  “Млади надежди”. Организатори са “Комфорт” Варна и Община Варна.

Русенският “Дунав” бе представен от четири момичета. Анита Петкова и Лила Лъвчиева до 12 години и Дзиаин Ванг и Мелиса Неджиатиева също на 12, но в по-горната възрастова група до 15 години.

Анита и Лила спечелиха отборната титла след победи в групите над “Дигеста” София с 3:2 и “Комфорт – 2″ с 3:0. На полуфинала те се наложиха с 3:2 над силните румънки от “Бузау”.

В мача за титлата след големи драми Петкова и Лъвчиева спечелиха също с 3:2 над “Комфорт -1″ и с това вдигнаха шампионската купа.

Много силно се включиха и Ванг и Неджиатиева. Въпреки ,че са с години по-малки от своите съпернички те показаха напориста и атакуваща игра.

В индивидуалната надпревара Лила Лъвчиева завоюва бронов медал до 12 години, след като загуби на полуфинала от Калин Мариа (Бузау, Румъния).

При 15 годишните Ванг и Неджиатиева прескочиха предварителните групи и стигнаха до четвъртфиналите.

Този турнир бе и последна проверка преди Държавното първенство, което също ще се проведе в град Варна. Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев очакват призови класирания.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати