МВнР: Германия обяви за рискови българите, идващи от Варна, Благоевград и Добрич

COVID-19
07.08.2020 | 20:42 ч.

Германия подготвя мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич, като част от превенцията срещу коронавирса, съобщиха от МВнР.

Трите региона ще бъдат обявени за рискови, като от събота, 8 август, всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба.

Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.

Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

Още по темата

Коментирай

Владимир Йосифов
07.08.2020 | 22:35 ч.
Морската ни столица не се научи как се канят туристи. Така и не разбраха, че социализъмъ свърши... преди 30 години.
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати