На 24 юли: Теглят жребия за новия футболен сезон в Трета лига на Североизток

Спорт
21.07.2020 | 19:54 ч.

Жребият за новия сезон 2020/2021 във футболното първенство на Североизточната Трета лига ще бъде теглен в петък - 24 юли.

Това съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна.

С оглед спазването на противоепидемичните предписания на здравните власти, продиктувани от пандемията от COVID-19, за първи път жребият ще се тегли без присъствието на представители на футболните клубове.

Картотекирането на отборите ще започне на 27 юли - понеделник, по предварително изготвен график, който ще бъде изпратен по електронен път до клубовете.

Очаква се първенството да стартира на 8-9 август (ако обстановката в страната не наложи друго).

Към момента потенциални участници в шампионата са: "Черноморец" (Балчик), "Спартак" (Варна), "Устрем" (Дончево), "Светкавица" (Търговище), "Септември" (Тервел), "Черноломец" (Попово), "Тополи", "Шумен", "Кубрат", "Бенковски" (Бяла), "Ботев" (Нови Пазар), "Лудогорец" (Разград) - набор 2003, "Доростол" (Силистра), "Спортист" (Генерал Тошево) и  „Интер“ (Добрич).

От ЗС на БФС - Варна напомнят, че преди започване на първенствата за състезателната 2020/2021 г. клубовете, които не са вписани в Публичния регистър на Министерството на младежта и спорта (ММС) по Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС), няма да бъдат допуснати до участие.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати