На морето: Чадърите и шезлонгите ще са безплатни

Общество
05.05.2020 | 13:31 ч.

"Чадъри, шезлонги и масички по плажовете ще бъдат абсолютно безплатни. Масите на заведенията ще могат да се разшполагат на 1,5 метра, а не както беше до момента 2,5, а всички сервитьори ще могат да работят с шпемове, а не да са задължително и с маски."

Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет лидерът на НФСБ Валери Симеонов след среща на коалиционния съвет и взетите решения на него.

Ще се дават талони или купони за туризма, или така наречените ваучери. Достъп до тях кой ще има, ще се обсъди допълнително. Те ще се дават обаче със сигурност на хората, които са плащали осигуровки и нямат задължения към държавата.

Подкрепа ще се окаже и на малки хотели, къщи за гости, апартаменти

"Това, което сме постигнали още, е до 15 юни да се удължи срокът на строителството по морето. Дотогава така или иначе туризмът няма да тръгне. Само за 2020 строителството по курортите ще бъде удължено. Общинските съвети ще имат възможност да удължат тези дати", обясни още Симеонов.

"В строителството виждаме голям потенциал за осигуряване на работни места и държавата ще подпомогне за увеличаването на строителни обекти по редица направления", каза той и поясни, че ще се строи ускорено АМ "Хемус", пътят Ботевград-Монтана, ще се продължи работата по тунела Шипка, Северният обход на Бургас.

Симеонов допълни, че ще се ускори работата и по ремонта на язовирите и там ще се насочват средства.

"Коментирахме въпроса за евентуално подновяване на работата по саниране", разкри още той.

"За футбола сме се разбрали да предприемем аналогични мерки с държавите с по-развит футбол и ще следим първенствата, като ще възстановим по пропорционален начин и нашият спорт", обясни още общите решения Валери Симеонов.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати