На тези Добруджанки им казват още Мързеливки

Сити кулинар
26.08.2020 | 16:18 ч.

ПРОДУКТИ:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. надробено сирене
щипка сол
2 с.л. олио
1 ч.л. с връх сода за хляб
около 3 ч.ч. брашно

краве масло

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Изсипвате брашното в купа. Содата разтваряте в киселото мляко и след това с всички останали продукти  - при брашното. Разбърквате хубаво. тестото трябва да остане лепкаво, но и да можеда се оформят топки с мокри ръце.

Застилате тавата с хартия за печене или намаслявате обилно. Ръцете трябва да са мокри или  мазни, и с тях оформяте топчета, които нареждате в тавата. Големината я определяте вие. Когато вече сте ги подредили правите дупчица в средата на всяко от топчетата и слагате парченце масло.

Можете да поръсите със сусам или маково семе.

Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато порозовеят и се изпекат и отвътре. Ако хванат коричка отгоре, а все още отвътре са сурови покрийте ги с хартия или фолио, да не изгорят.