На трапезата за Цветница: Маслинова яхния със зелен лук

Сити кулинар
20.04.2021 | 11:56 ч.

Продукти:

2 връзки зелен лук

магданоз

50 мл олио /зехтин/

1 с.л. брашно

1 лимон

черен пипер

1 с.л. доматено пюре

600-700 г маслини

 

Приготвяне:

В олиото запържваме леко нарязания на ситно зелен лук. Прибавяме брашното и заливаме с 1 ч.ч. топла вода. Слагаме и лимона, обелен и нарязан на парчета, черния пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и оставяме да поври за около 10-ина минути. После слагаме маслините. Това ядене може да продължите да варите на котлона, а може и да го изсипете в тава. Запича се за 20 минути. Сервира се с пресен магданоз.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.