На всяко трето число от месеца футболните клубове в България трябва да правят PCR-тестове

Спорт
27.06.2020 | 13:32 ч.

За минимизиране на риска от инфекция сред футболистите, треньорите и длъжностните лица, всички клубове следва да провеждат ежемесечни PCR-тестове на всяко трето число от месеца.

Отговорността за здравословното състояние на всички участници в периода между двата теста пада върху клубните лекари, които са длъжни да поддържат постоянен контакт с Медицинската комисия към БФС и да съхраняват детайлен архив на проведените изследвания.

Това стана ясно на извънреден брифинг на Националния стадион „Васил Левски” с участието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, ръководството на Българския футболен съюз в лицето на първия вицепрезидент Емил Костадинов, както и представители на Националния оперативен щаб и РЗИ-София.

Темата на разговорите бе развитието на професионалния футбол в условията на пандемията от COVID-19, като всички участници се обединиха около тезата, че при спазване на необходимите мерки и препоръки, към момента не съществува причина за повторно спиране на шампионата.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати