Наградите на любовно-винения поетичен конкурс заминаха за Стара Загора, Севлиево, Бургас и Русе

Култура
21.02.2020 | 13:23 ч.

Поетът Йордан Пеев от Стара Загора спечели първата награда в 19-тото издание на конкурса "Любовта е пиянство или пиянство от любов" със стихотворението си „Живея в най-високото, над Нищото“. Поетът благодари за оценката и изказа възхищението си към конкурса и опазването му през годините.

Журито, председателствано от поетесата Надежда Захариева и членове Мариана Стоянова и Любен Дашев, отличи с втора и трета награда Христина Борисова от Севлиево и Светла Гунчева от Бургас. Двете дами не присъстваха на награждаването, но бяха прочетени изпратените им по електронната поща благодарности. Наградата на Литературното сдружение "Реката и приятели" бе дадена на Валентина Цвяткова от Русе.

Организатори на проявата бяха община Силистра, Регионалната библиотека "Партений Павлович" и Литературното сдружение "Реката и приятели" в Силистра. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов.

За участие в конкурса бяха получени 131 поетични творби от цялата страна, съобщиха организаторите.

Надежда Захариева и Любен Дашев споделиха своите впечатления от нивото на участвалите стихотворения. Те отбелязаха, че са били затруднени в избора си именно поради високостойностните творби и изразиха благодарността си за оказаната им чест да са оценяващи. Тематични песни за любовта, поздрав към присъстващите, звучаха в изпълнение на трио "Елмина".

Вечерта продължи с представяне на стихове на поетесата Надежда Захариева.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати