Нападателят от конференцията на ГЕРБ щял да получи пари за провокацията

Крими
07.08.2020 | 17:14 ч.

Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист. Описаното представлява извършено престъпление  – хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на „София Тех Парк“ на 5 август, съобщиха от държавното обвинение.

20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

 

Още по темата

Коментирай

Митничарчето,
09.08.2020 | 00:03 ч.
по скоро ще видиш буба,отколкото митница докато ГЕРБ са на власт.ОБЕЩАНО!!!
Ивайло
07.08.2020 | 18:32 ч.
По-скоро: Лица, съпричастни към управляващите, са му платили, за да каже, че "лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане".
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати