Напрежение на границата Гърция-Турция, 66 мигранти са арестувани

Свят
29.02.2020 | 14:56 ч.

Повече от четири хиляди мигранти са били възпрепятствани да преминат в Гърция от Турция и арестувани 66 души, заяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, цитиран от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, предава "Фокус".

"Гърция беше цел на организиран, масов, незаконен опит за нарушаване на нейните граници и се противопостави на него", заяви Пецас пред репортери след спешна среща на министрите в кабинета на премиера.

Онези, които присъстваха на срещата, председателствана от министър-председателя Кириакос Мицотакис, включваха министрите на външните работи, отбраната и защитата на гражданите, началника на Националния щаб на отбраната и други служители на цивилни, въоръжени сили и сили за сигурност.

Докато обединените военни и полицейски части охраняват сухопътната граница с Турция, 52 кораба на ВМС и бреговата охрана патрулират моретата край островите в Източно Егейско море, местата където е най-вероятно да се направи опит за нарушаване на границата, каза Пецас.

Пецас добави, че никой от 66-те арестувани не идва от от района на Идлиб или близо до него в Сирия, където турските сили са участвали в битка.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати