Несебърският кмет ще управлява общината от ареста

Крими
12.11.2019 | 08:21 ч.

"Случаят с кмета на Несебър Николай Димитров е безпрецедентен, защото бе отведен да встъпи в длъжност с белезници. Той не е опасен престъпник, а сред хората, които го чакаха там, нямаше такива, които да го отвлекат."

Това обясни пред бТВ адвокатът на задържания несебърски кмет Ина Лулчева.

По думите й арестът на Димитров е безпрецедентен и  за това, че той стои в ареста по обвинение в организиране на купуване на гласове, а човекът, който ги е организирал, е свидетел. 

Адвокат Лулчева поясни, че самото разследване не е подсъдно на Специализирания наказателен съд и това е вписано изрично в решение на Конституционния съд от 2011 г.

Тя заподозря политически мотиви, той да остане зад решетките, тъй като на втори тур останалите задържани, които са отпаднали при балотажа, са пуснати на свобода, но той не.

Защитата на Николай Димитров изтъкна, че престоят му в ареста няма да пречи той да изпълнява кметските си задължеиня, дори от ареста той може да подписва документи, а и вече има назначен заместник.

Припомняме, че Димитров и още няколко човека бяха обвинени преди първия тур на изборите за местна власт, че са престъпна група за купуване на гласове. Георги Георгиев, Петър Тодоров и Атанас Япаджиев също останаха в ареста, а на свобода излезе само Константин Лефтеров.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати