Несъобразена скорост е причина за катастрофата край Дунав мост

Общество
13.12.2019 | 13:27 ч.

От полицията в Русе обясниха причините за катастрофата от вчера преди кръговото на Дунав мост, за която БРЯГНЮЗ първи съобщи.

Прозишествието е станало около 05:40 часа на бул. България в гр. Русе, на около 200 м преди кръговото кръстовище в посока ГКПП-Дунав мост, лек автомобил „Пежо“ с русенска регистрация, управляван от 31-годишен мъж, при движение с несъобразена скорост се отклонява вляво, преминава през разделителната ивица и навлиза в платното за насрещно движение, блъскайки движещ се насрещно лек автомобил „Рено“, управляван от 25-годишен мъж.

От удара е пострадал леко с натъртване по тялото водачът на реното, който след преглед в болница „Канев“ е напуснал медицинското заведение. Като причина за инцидента служителите на пътна полиция са посочили - навлизане в платното за насрещно движение. Екипът е документирал случая по административен ред.

На водача на пежото са били измерени 1.26 промила алкохол. Канвоиран е до медицинско заведение, където е отказал да даде кръвна проба. Случаят е предаден на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“, който е образувал срещу водача бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати