Нинова: Борисов разпореди на ГЕРБ да бойкотират заседанието на парламента

Политика
21.04.2020 | 13:58 ч.

"Днес Борисов даде пример, че за него такива думи не съществуват. Това е поредната стъпка към едноличната власт, вървяща смело към диктатура. Ние като опозиция няма да се примирим с това, ще използваме всички законови механизми."

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Не ГЕРБ са решили да не се регистрират, а Борисов им е наредил, подчерта соцлидерката. 
 
"Уважаеми българи, използват страха ви от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, срещу фалитите, срещу неясното бъдеще. Разделят ви, настройват ви едни срещу други, за да ви владеят. Настройват хората в София срещу провинцията. Такива, които спазват карантина, срещу такива, коит оне спазват. българи срещу роми. Един щаб срещу друг щаб. Правителството се храни от тази раздяла и от страха. Докато вие сте сковани в домовете си от страха, държавата абдикира от задълженията си. 90 % от социално-икономичесикте мерки, които предлагат са кредити, кредити на фирми, които фалират. Кредити на хора, които са безработни, които нямат яснота за бъдещето и които имат други кредити", обърна се към българите Нинова.
 
"Правителството нямаше план в началото на кризата. Посредата на кризата работят на принципа проба-грешка. Ние днес искаме от тях ясен план оттук-нататък за бъдещето. Ясен план за извеждане на България от кризата, ясен план за вашия жвиот. Ето защо не се отказваме от парламенатрните механизми", посочи още Нинова. 
 
Парламентът не събра кворум и при втория опит за регистрация.  Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че заседанието няма да се състои, като така отпадна изслушването на премиера Бойко Борисов от депутатите.
 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати