Нов прочит на съчетанието кайма и макарони

Сити кулинар
12.10.2020 | 15:31 ч.

ПРОДУКТИ:

Около 600-700 грама кайма (количеството съобразявате според тавата, която ще използвате)

1 пакет макарони

домашна лютеница или доматен сос( по избор)

пармезан или кашкавал

зелени подправки

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Сварявате и отцеждате макароните. Добавяте към тях лютеницата и разбърквате хубаво.

От каймата оформяте гнездо в тавата като разпределяте равномерно по стените и дъното. Ако съдът, който сте избрали е висок - тип ринг, изсипвате половината от макароните. Върху тях поръсвате дебел слой от пармезана или кашкавала. Отгоре добавяте останалите макарони и отново покривате с плътно с пармезана.

Печете в загрята фурна до степен на готовност. 

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.