Нови 4800 заразени за денонощие в Русия

Свят
18.04.2020 | 14:12 ч.

През изминалото денонощие в Русия бяха регистрирани близо 4800 нови случая на коронавирус в пореден нов рекорд на дневна база и така страната се нареди на десето място в света по брой заразени. Най-високо е заболеваемостта в Москва, следвана от Московска област и Санкт Петербург, съобщи БНР.

От общо 36 793 случая на Covid-19 във всичките 85 региона на Руската федерация повече от 20 000 са установени в Москва.

Общият брой на жертвите на коронавируса в страната се увеличи с 40 души през последното денонощие и починалите вече са 313.

Излекуваните са 3057.

На този фон кметът на столицата Сергей Собянин обяви нови, още по-строги ограничителни мерки. Предприятията, които прекратиха работа на 13 април, ще останат затворени до 1 май.

От следващата сряда цифровите пропуски за пътуване с личен и обществен транспорт стават задължителни за всички. Досега мярката не се прилагаше спрямо военните, полицаите, държавните чиновници и журналистите.

Пътуването в градския транспорт ще е възможно само с абонаментни карти. Продажбата на еднократни билети ще бъде прекратена. Освен това жителите на Москва със симптоми на остри респираторни вирусни инфекции ще могат да получават безплатни лекарства.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати