Нови пространства за спорт, танци и конференции предлага ОЗК "Арена Русе"

Спорт
23.06.2020 | 13:53 ч.

С новообособените зали в ОЗК "Арена Русе" се запозна на място народният представител Пламен Нунев. Изпълнителният директор на залата Любомир Христов е обособил пространствата наскоро, но те вече активно се ползват от клубовете по народни танци „Нашенци“ и „Родолюбец“, както и от любителите на модерните танци и кей поп жанра.

Ръководството на залата обмисля помещенията, предвидени за офиси на втория етаж, от които се открива прекрасна гледка към Градския стадион, да бъдат обособени в хотелска част. „Това ще създаде изключително удобство за отбори и спортисти, които за в бъдеще участват в състезания или първенства в залата, комплекс „Ялта“ или Градския стадион“, заяви Любомир Христов.

Голямата зала за пресконференции до Музея на спорта вече е затворена и самостоятелно климатизирана, и редовно се ползва за презентации. „Арената разполага и с кухня с голям капацитет, която е работила много пъти досега, а в близост до нея е обособена стая за родители, които могат да наблюдават тренировките на децата си на голям монитор, без да са в залата и да възпрепятстват тренировъчния процес“, стана ясно още по думите на Христов.

„Залите могат да се използват целодневно за футбол, баскетбол, волейбол, тенис и бадминтон, като вечерният график в делничните дни е почти запълнен. Оборудването за тези спортове е изцяло подсигурено и се поддържа в отлично състояние. Изготвили сме план за развитие на ОЗК Арена Русе, който сме изпратили на Общината. Надявам се да обърнат внимание и на конкретните ни финансови предложения за излизане от тази криза, в която всички се намираме“, заяви Любомир Христов, който се надява съвсем скоро в залата отново да се организират големи културни и спортни събития.

Пламен Нунев се ангажира още в началото на следващия месец да организира среща между мениджмънта на залата и Ивайло Маринов – търговското аташе на България в Букурещ, с който да се обсъдят варианти за по-широкото отваряне на ОЗК "Арена Русе" към румънския пазар. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати