Нови социални услуги започват в Русе за лица с увреждания

Общество
01.04.2020 | 11:03 ч.

Нови 34 лични асистенти ще полагат грижи за 34 нуждаещи се русенци по механизма "Лична помощ" в Община Русе от днес. Администрацията продължава да работи за включване на хора от целевите групи и за предоставяне на подкрепа за тях по Закона за личната помощ. Новите потребители са деца и лица с увреждания с определена чужда помощ.

Също от 1 април започва първият етап на проект, по който се предоставят почасови, мобилни и консултативни услуги в домовете. 16 сътрудници ще помагат на 34-ма потребители – хора с увреждания, включително и с тежки увреждания.

Услугите, които ще се предоставят са част от дейностите по проекта „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Те се разкриват съгласно разработените и утвърдени Карти на услугите за подкрепа в общността и на резидентните услуги към Плана за действие за периода 2018-2021 г. в изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати