Нови трасета в Румъния облекчават трафика на Дунав мост

Общество
23.01.2020 | 17:58 ч.

Допълнително трасе на румънска територия ще облекчи трафика на Дунав мост. Това стана ясно днес след срещата на заместник областния управител  Валентин Колев с префекта на окръг Гюргево Анета Матей. По време на разговорите двамата обсъдиха етапа на осъществяване на идеята за въвеждане в експлоатация на още шест ленти. Целта е по този начин да се облекчи максимално преминаването по Дунав мост и да се намали престоя на автомобилите на гранично контролно-пропускателния пункт при Русе.

Припомняме, че към момента функционират 4 ленти за леки автомобили и 3 за товарни. След пускането на новото трасе капацитетът на пропускливост ще се увеличи с по три нови летни както за леките автомобили, така и за тежкотоварните. Това означава, че общият брой на функциониращите ленти на румънска територия ще бъде 13, съответно седем за преминаването на коли, микробуси и автобуси и шест за товарни автомобили. Очакванията са към момента новото трасе да заработи преди предстоящите Великденски празници.

За пореден път беше поставен и въпросът за необходимостта от изграждането на нов мост над река Дунав именно при Русе. За целта ще бъдат предприети всички възможни действия на различни нива за осигуряване на европейски средства за построяването на съоръжението. Ще продължи да се търси и подкрепа от страна на евродепутатите от двете държави.

Всички осъществени мерки от българска и румънска страна имат за цел да създадат удобство за гражданите при пътуванията им зад граница.

В срещата, която се реализира и чрез съдействието на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева участваха още директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев, заместник-началникът на Митница Русе Венцислав Халаджов, както и техните колеги от румънска страна.

 

 

 

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати