Новият шеф на РИОСВ: Всички русенци сме чувствителни на тема чистота на въздуха

Общество
13.08.2020 | 12:30 ч.

"Русенци, включително и аз, сме много чувствителни на тема чистота на въздуха. Всички данни по тази тема трябва добре да бъдат анализирани. Не винаги миризмата означава замърсяване на въздуха. Няма да поднасяме факти, които не са добре анализирани, проверени и точни. "

Това заяви на пресконференция новият директор на РИОСВ-Русе Анатоли Станев.

Той поясни, че в пръвата си работна седмица на новия пост е открил една добре работеща структура, с добре планирана работа и няма намерение да прави резки движения. 

Станев каза още, че в работата си ще обърне внимание на горещите точки, и иска да се работи в посока превантивен и последващ контрол, но индустрията не може да спре да съществува.

По отношеине на необходимата техника за нуждите на РИОСВ, Станев заяви, че в ход ще се установяват нуждите на Инспекцията. По отношение на специалните нужди на Русе в това отношение, той заяви, че за необходимата техника може да се кандидатства по проекти в следващия оперативен период, който започва от следващата година, като припомни, че в момента ситуацията е твърде динамична и се пренасочват средства за борба с пандемията.

"Няма данни за щети по биологичното разнообразие във връзка с пожарите", поясниха още от РИОСВ-Русе.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати