Няма обвинени и задържани по акцията срещу лихварството в Русе

Крими
07.08.2020 | 12:14 ч.

Няма арестувани и обвиняеми по акцията за лихварство, която бе проведена в офисите на фирмата за бързи кредити  „Терра кредит“ на 23 юли.

Това съобщиха за  БРЯГНЮЗ от Русенската окръжна прокуратура. Разследването по случая продължава.

На следващият ден след акцията – 24 юли, от Гранична полиция съобщиха, че граничните полицаи провели множество оперативно-издирвателни мероприятия от май 2019 г. под надзора на наблюдаващ прокурор, при което е установено, че 42-годишен мъж от Русе активно развива лихварска дейност и впоследствие превръща постъпилите парични средства в движими и недвижими имоти.

На 21 и 22 юли са проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия по досъдебното  производство, образувано в РДГП Русе. Претърсени са два автомобила и няколко адреса в областния град, при което са иззети договори за покупко-продажби на имоти и МПС, нотариални актове, договори за дарения, записи на заповеди, регистрационни талони на автомобили, 114 500 евро и 70 000 лв. Намерени и иззети са около 3 кг накити от жълт метал, нумизматични монети.

Управителят на "Терра кредит" Христо Унчев разграничи дейността на фирмата с ареста на задържания тогава мъж, който бил негов служител от месец и половина.

 

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати