Община Русе получи 8 нови жилища

Общество
21.02.2020 | 18:08 ч.

Община Русе в лицето на кмета Пенчо Милков получи от "Дунав" АД осем броя жилища, готови за експлоатация, отговарящи на строителните норми и в напълно завършен вид, намиращи се в новопостроена жилищна сграда  на ул."Шести септември" Nr.56 (на ъгъла с ул."Неофит Бозвели").

Жилищата са седем едностайни и един двустаен. Ключовете бяха връчени днес на кмета Пенчо Милков от изпълнителния директор на строителната фирма „Дунав“ Борислав Панайотов, съобщи Русе Медиа. Новата кооперация, която е построена на общински терен на ул.“6-ти септември“, е готова да посрещне новодомците. Най-вероятно това ще стане още през есента на тази година.

„Този процес започна октомври 2016 г. с едно решение на комисията по общинска собственост – за първи път, когато се дава имот, който е собственост на общината, да не се вземат просто пари, а да се вземе обезщетение – апартаменти. Това е била и моя идея като съветник много пъти и бях много щастлив, когато през 2016-а комисията се съгласи. И сега имам изключителното щастие да получа ключовете, което е материалният израз на усилията. А реалният резултат е, че община Русе увеличава за първи път от много години бройката на общинските жилища, които главоломно намаляха със събарянето на много къщи последните години“, сподели кметът Пенчо Милков.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати