Община Русе призова фирмите да осигурят на служителите си предпазни противоепидемични средства

Бизнес
20.03.2020 | 18:17 ч.

Община Русе призовава фирмите от региона да се погрижат за своите работници и служители, като им осигурят необходимите средства за противоепидемична защита чрез ресурса, с който разполагат. Сред вариантите са:

- въвеждане,  при възможност, на дистанционна работа или променливо работно време, според препоръките на ИА „Главна инспекция по труда“ и Министерството на труда и социалната политика;
- ограничаване струпването на хора и, при възможност, обособяване на нови работни помещения или поставянето на вътрешни прегради.

Особено внимание трябва да бъде обърнато  за защита на хората от уязвими групи – бременни, хора с увреждания, хронично болни, хора над 60 години, както и жени в ин-витро процедури. От администрацията призовават фирмите да използват капацитета на службите по трудова медицина, с които имат договори, за да определят мерки за минимизиране на риска от заразяване, съобразно нуждата и спецификата на всяка организация.

Припомняме, че със ЗАПОВЕД № РД-01-704/14.03.2020г. на кмета на Община Русе е разписан алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемия от COVID-19.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати