Община Русе с по-строги противоепидемични мерки

Общество
10.07.2020 | 11:37 ч.

Нова заповед, съобразена с наредбите на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, издаде и.д. кмет на Община Русе Димитър Недев.

 

В нея се набляга на спазваните и към момента противоепидемични мерки за отстояние и стриктна организация на предлаганите услуги от страна на Община Русе.

 

Община Русе обявява телефон – 082 506 769, на който може да се заявят закупуването на хранителни продукти и лекарства всеки ден от седмицата, помощ за болни и трудно подвижни лица, които имат затруднения при ежедневното си обслужване и за които не е указана подкрепа от близки и познати.

 

В работните помещения на Община Русе НЕ се допускат лица с прояви на остри респираторни болести. Ограничава се достъпът на външни посетители във всички административни сгради на Общината с цел да се избегне струпването на хора на едно място.

 

Припомняме, че на всички входове на Община Русе има поставени дезинфекционни препарати, както и указания за безопасност на здравето.

 

Приканват се всички граждани и юридически лица, които искат да окажат съдействие, да се обърнат към Община Русе на горещия телефон – 082 506 794 и към БЧК Русе – 082 845 424.

 

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати