Общината глобява организатора на търлата за изпотрошените шахти

Русенци питат
24.01.2020 | 12:06 ч.

Организаторът на пролетната търла в Русе ще плати щетите за начупените капаци на почти всички новопоставени шахти в пешеходната зона на Парка на младежта. Това става ясно от писмения отговор на кмета Пенчо Милков, който бе връчен вчера на общинския съветник от ГЕРБ Алисе Муртезова.  Питането бе отправено, след като по време на приемната на Муртезова  на 6 януари граждани сигнализирали, че новопоставените капаци на шахти в парка са начупени от преминаващи превозни средства в пешеходната зона.

В отговора си кметът потвърждава, че вредите са нанесени от тежкотоварни камиони, обслужвали търлата през май миналата година, като щетите са остойностени и е съставен протокол, а изпълнителят на обекта е длъжен да ги възстанови за сметка на организаторите на пролетния панаир. От отговора обаче не става ясно, дали тази практика ще продължи всеки път, когато има пролетен панаир в Русе.

Муртезова предава и въпрос на русенци за проблеми при реконструкцията на ул. „Потсдам“. Според гражданите  току-що поставената  настилка била разкопана заради някаква „забравена“ комуникация. Пред бившия Хлебозавод например  било асфалтирано, без да бъде изградена канализация за дъждовните води.

„Към настоящия момент по цялото протежение на новоизградените участъци на ул. „Потсдам“ от кръговото на Хлебозавода до входа на МОЛ-Русе има изградена канализация, в т.ч. система за събиране и отвеждане на дъждовните води към нея, като описаното от Вас не отговаря на фактическата обстановка“, казва в писмения си отговор Пенчо Милков. В него пише още, че общинската администрация е следила и ще продължи да следи за спазване на всички разпоредби на Наредб а№ 27 за условията и реда за извършване на възстановителни работи при изграждане или отстраняване на повреди на елементи на техническата инфраструктура.

На най-важните въпроси поставени й от граждани, посетили приемната, Муртезова получи и устен отговори. Пред "Бряг" съветничката коментира, че би трябвало на най-важните да се отговаря от трибуната на местния парламент. 

 

 
Печатни издания

       

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Пералнята ми приема за

пране вече само пижами...

Сложих едни дънки

и веднага ми изписа:

ТИ КЪДЕ???

АРХИВ | изберете две дати