Общината осигурява помещения в три сгради за заболелите от Дом "Възраждане"

COVID-19
30.07.2020 | 09:39 ч.

Общината ще осигури помещения в три сгради за заболелите с коронавирус от Дома за възрастни хора "Възраждане", които не се нуждаят от болнично лечение, за да бъдат отделени от останалите здрави обитатели на дома, заяви на пресконференция зам.-кметът Енчо Енчев, предаде репортер на БРЯГНЮЗ.

Енчев увери, че е е водил разговори с държавния главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който е потвърдил, че действията на Общината са правилни.

Взети са решения да се тесткват абсолютно всички потребители на Дома.

Местата са във вилата на Общината в Лесопарк "Липник",където ще настаняват заболелите без симптоматика. На четвъртия етаж от дома за стари хора, където ще бъдат настанени заболелите с по-леки симптоми, третата е сграда на Каритас.

Там има подготвени около 30 легла, където пък ще бъдат настанени заболели, изписани от болница, дали един отрицателен тест за коронавирус. Те ще останат в сградата на Каритас две седмици след болничното им лечение, за да не се смесват с другите хора от Дома.

Всички изброени помешения са подготвени и дезинфекцирани.

Ако се наложи, ще се отвори,дезинфекцира и проветри хостела на гребната база на Текето, като е възможно да се стигне до наастаняване на инфектирани с коронавирус и там, поясни още зам.-кметът Енчо Енчев.

Очаквайте подробности!

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати