Общинският съвет на Русе прие извънредната точка за ремонт на пътя Русе – Кубрат

Общество
18.06.2020 | 12:26 ч.

В 9:00 часа, в зала „Св. Георги“ в сградата на общината, започна 10-тото заседание на Общински съвет – Русе.

Сесията на Общинския съвет започна с гласуването на добавените през тази седмица 4 извънредни точки. Така в Дневният ред са включени общо 39 точки.

Първата и извънредно внесена точка в Дневния ред е за ремонта на пътя Русе – КубратТя е внесена от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, Елеонора Николова, д-р Теодора Константинова, Дауд Ибрям и Веселин Велчев. Вносителите искат съветниците от Общински съвет – Русе да отправят официално обръщение към Министерски съвет на Р България с категорично настояване за ускорено извършване на необходимите процедури и осигуряване на съфинансиране за ремонт на пътя Русе-Кубрат, който е включен в оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Председателят на постоянната комиси по комунални дейности, транспорт и безопасност на движението Йовчо Смилов категорично подкрепи предложението и подчерта важността на наболелия от години проблем с отсечката между градовете Русе и Кубрат.

Председателят на ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян също подкрепи предложението от името на цялата група. Предложението получи подкрепа и от общинските съветници Станимир Станчев и д-р Теодора Константинова. С 36 гласа ЗА, 11 въздаржали се и 4-ма без участие – предлжоението беше прието.

Припомняме, че с Решение №1151, прието с Протокол №41/11.09.2014 г. е прието обръщение от страна на Общински съвет – Русе, във връзка с посочената пътна отсечка, както и във връзка с изграждане на обходен път на село Червена вода.

Настояването е за поемане на ангажимент от страна на Министерски съвет, относно крайна дата на извършване на ремонта на пътя Русе-Кубрат, както и за проектиране и изграждане на обходен път на село Червена вода. Вносителите вярват, че с помощта на Правителството е възможно ускоряване извършването на ремонта и същият да бъде реализиран още през лятото на 2020 г.

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати