Обявиха победителите в конкурса „Петър Ковачев”

Култура
18.12.2014 | 16:47 ч.

На церемония в Арт центъра в Плевен, предшествана от литературно четене на творби на именития плевенски поет и писател Петър Ковачев и спомени за него от приятели, вчера бяха обявени наградените в петото издание на едноименния национален конкурс. Журито, председателствано от проф. дфн Светлозар Игов, и членове Марин Георгиев и Ваня Дочева определи победителите в различните категории сред 61 участници. Първа награда за поезия тази година не се присъжда, втората награда получи Роза Коцева от Бургас за „Казано на вятъра”, а трета - Мариана Дафчева /Асеновград/ за стиховете „На П. Ковачев”.

В категорията „Проза” наградата получи Кръстьо Раленков от София за произведението си „Калъч”, а в категория „Драма” - Оля Стоянова /София/, участваща със „Свободна позиция”.

Първа награда не се присъжда и в обявената за първи път категория „Журналистика/есеистика”. Две равностойни награди получиха  Албена Тодорова-Радионова /Русе/ за „Ефектът на баничката” и плевенчанката Екатерина Георгиева-Панова за „Празни мисли на един празен магистрат”.

На церемонията присъства синът на Петър Ковачев - Роберт, и внуците на писателя.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати