Окръжният съд наказа с 30 бона кръвнина побойник, счупил зъби на жертвата си

Крими
02.12.2019 | 18:00 ч.

Окръжен съд-Русе осъди 26-годишният А. А. да плати на 21-годишния С. С. обезщетение в размер на 30 000 лв. за причинени неимуществени вреди, 2890 лв. обезщетение за имуществени вреди и 1449,14лв. разноски по делото.  

Случаят е от 5 февруари 2017 г., когато пострадалият, излизайки от магазин в гр. Русе бил заобиколен от четирима мъже с маски и един без маска, на когото знаел само първото име. Точно човекът без маска ударил С. С. в областта на устата с метална разгъваема палка.

След подаден сигнал до полицията и проведено разследване е образувано съдебно производство в Районен съд - Русе, по което е било одобрено споразумение, в което А. направил признание, че е виновен за извършеното деяние, а именно, че е причинил на С. С. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на първи долен ляв зъб, счупване на нивото на венеца на втори долен ляв зъб, изкълчване на първи долен десен зъб, което е наложило изваждането му, без които се затруднява дъвченето и говоренето, като деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщиха от съда.

Наказанието, което е приел да изтърпи за това престъпление, е лишаване от свобода за срок от две години с четири години изпитателен срок.

Възстановяването на здравословното състояние на С. С. продължило дълго и той не можел да се храни нормално, изпитвайки силни болки. Говорът му бил нарушен, фъфлел, притеснявал се, че естетически не изглеждал добре, стигнало се до срив в самочувствието му и в социалните му контакти.

За обезщетяване на тези неимуществени вреди пострадалият поиска от съда да му присъди 50 000 лв., но магистратите ги оцениха на 30 000 лв., вземайки предвид размерите на обезщетенията, определяни при аналогични случаи и конкретната икономическа обстановка в страната. Исковете за обезщетяване на разходите по лечението и воденето на делото бяха уважени изцяло.   

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати