Окръжният съд остави за постоянно в ареста обирджията на църквата в Пепелина

Крими
13.11.2019 | 15:38 ч.

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди задържане под стража спрямо 49-годишния многократно осъждан П. П. за кражбата на църквата в с.Пепелина.

Мъжът е обвинен за това, че за периода 1 - 3 ноември  т.г. , в село Пепелина, област Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС и техническо средство, отнел 20 бр. икони и сумата от 125 лева от владението на Русенска митрополия.

Въззивната инстанция прие мотивите на Районен съд – Бяла, че са налице законовите предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение - събраните доказателства водят до обосновано предположение, че П. П. е автор на деянието.

Магистратите са отчели още, че има опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление, защото има и предходните осъждания, липса на трудов договор. Освен това от справката за образувани досъдебни производства става ясно, че срещу него се водят няколко преписки за извършени и други кражби на икони, данни за които могат да се изведат пряко и от обясненията на обвиняемия.    

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати